INLEIDING

Plattegrond 1890 (klik op foto om te vergroten)

Beste bezoeker,

Van elk huis is een recente foto opgenomen, maar het streven is om van elk huis ook een oude foto of ansichtkaart te laten zien, liefst een foto van vlak na de bouw. Op die manier wordt duidelijk hoe de huizen er vroeger uitzagen. Eigenaren kunnen dan misschien aan de hand van deze oude foto hun huis (weer) in oorspronkelijke staat terugbrengen.

Daarnaast probeer ik van elk huis het bouwjaar en de architect te vermelden, mits die gegevens te achterhalen zijn. Van veel huizen beschik ik al over die gegevens. Om meer mensen te bereiken ben ik begonnen om oude bewoners te vermelden zodat mensen die googlen op de naam van "opa en oma" ook op de site terechtkomen en mij dan soms verrassen met weer een oude foto uit een familiealbum. Verder is er van elke straat een korte beschrijving gegeven waar de straatnaam vandaan komt, meestal aan de hand van historische raadsbesluiten.

Als u, na het bekijken van de site tot de conclusie komt dat u ook graag een steentje wilt bijdragen, bijvoorbeeld omdat u nog oude foto's heeft waarvan we een scan mogen maken of dat u bijvoorbeeld een interessant verhaal heeft, dan verzoek ik u contact met mij op te nemen. Desgewenst kom ik bij u thuis. Foto's die ingeplakt zijn in een album, kunnen ook gescand worden zonder dat ze verwijderd hoeven worden.

Berry Meester
info@parkenbuurt.nl
06-21520800